AISO, a fríz mén, 2000. 06. 12-én született Hollandiában./Heinse 354 és Djoekelien utódjaként. 

- Apja, Heinse 354 sportminősítésű fedező mén volt. Nagyon szép eredményeket ért el díjlovaglásban, az USA-ban, ahol élt, de sajnálatos módon 15 éves korában, /2009. tavaszán/ kólika következtében vége szakadt pályafutásának. 


- AISO 2003-ban került Magyarországra, ahol tulajdonosának felkérésére az ezt követő időszakban Dallos Gyula, /aki az eddigi legsikeresebb magyar versenyző volt díjlovaglásban, és mint edző ma is jelentős egyénisége a szakágnak/ kezdett el foglalkozni vele. 


- 2005-ben egy kis kitérőt tett a filmek világába, mivel az Eragon című amerikai filmben, amit hazánkban forgattak, Jeremy Irons lovagolta. 

 

- 2006 februárjában került hozzánk. 
Az azóta eltelt évek alatt, a díjlovagláshoz  mutatott készsége alapján, Aiso tanítása ebben az irányban folytatódott.

Többen is foglalkoztak tudásának megalapozásával:

- pár hónapot töltött el Fülöp Sándor fogathajtó világbajnok és lánya Fülöp Noémi díjlovas keze alatt

- majd Borsó Ágnes, az Epona Lovasklub díjlovasa, a spanyol lovasiskola módszereinek alkalmazásával több, mint 1 évig fejlesztette Aiso tudását. 

 

- 2008 nyarától 2012 nyaráig Simon Szilvia foglalkozott vele. Ez idő alatt 2011-ben nagydíjas szintig fejlődött és a díjlovas válogatott keret tagja lett.

 

- Ezt követően lovas váltás történt, melynek eredményeképpen Kiss Bianka, nagydíjas tapasztalatokkal rendelkező lovas dolgozik Aisoval.

 

- A 2015. év számos szép eredménye közül kiemelkedő az Országos Bajnokságon elért Bronzérem, melyet 2014. után már második alkalommal értek el.

- 2016. áprilisában Aiso új lovast kapott, Gyurik Petra személyében, aki az Epona lovasiskolában nagydíjas szintre fejlesztette tudását. Nagy reményekkel kezdték a közös munkát.

Főoldal Bemutatkozás A fríz ló Eredmények E-mail nekünk Rólunk írták